Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Samsung představil nový přenosný SSD disk T5

16. 08. 2017

16. 08. 2017

Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. oznámila uvedení přenosného SSD disku Samsung T5. Model T5, který je postaven na technologii V-NAND (Vertical-NAND) společnosti Samsung, přináší špičkové přenosové rychlosti se zašifrovanou bezpečností dat v kompaktním a trvanlivém designu a ulehčuje spotřebitelům přístup k nejcennějším údajům kdekoliv a kdykoliv.

Chcete-li dosáhnout maximální možnou rychlost přenosu 540 MB/s, připojené zařízení a propojovací kabely musejí podporovat rozhraní USB 3.1 Gen 2 a režim UASP musí být zapnutý. S rozměry 74 × 57,3 × 10,5 milimetrů a neuvěřitelně nízkou hmotností je model T5 rovněž menší než průměrná vizitka, a pohodlně se tak vejde do dlaně. Hliníkový obal je dodáván ve dvou různých provedeních povrchu – Deep Black (1TB a 2TB modely) a Alluring Blue (250GB a 500GB modely).

Bez pohyblivých částí a s vnitřním rámem odolným proti nárazům poskytuje T5 uživatelům pocit bezpečí, protože dokáže odolat náhodnému postříkání vodou, a dokonce i pádu z výšky dvou metrů3. Software Samsung Portable SSD4 pro počítače PC i Mac založený na AES 256bitovom šifrování hardwarových dat umožňuje snadno konfigurovat nastavení zabezpečení a získávat nejnovější aktualizace firmwaru i softwaru. Mobilní aplikace je k dispozici i pro smartphony a tablety se systémem Android pro ještě větší pohodlí. Kromě toho obsahuje T5 dva propojovací kabely – z USB-C na C a z USB-C na A – pro rozšířenou kompatibilitu s mnoha různými zařízeními.5

Model T5 je dodáván s tříletou limitovanou zárukou a celosvětově je k dispozici od 15. srpna. Doporučené maloobchodní ceny: 250GB verze – 3 790 Kč, 500GB verze – 5 990 Kč, 1 000GB verze – 12 390 Kč, 2 000GB verze – 22 990 Kč.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Digitální bezpečnost není vázaná jen na období Vánoc, ale je aktuální po celý rok. V našem článku se zaměříme na to, jak efektivně chránit sebe a své blízké před online hrozbami. Od tipů na bezpečná hesla až po prevenci phishingu - získáte praktické rady a informace, které vám pomohou udržet digitální bezpečnost v každodenním životě.
Přinášíme unboxing video sluchátek Niceboy HIVE Pins, která již mají noevé logo a také nabízí Bluetooth 5.0 pro zaručený kvalitní přenos zvuku. Krytí IPx4 sluchátkům zaručuje bezpečné používání v dešti a díky třem velikostem nástavců padnou do každého ucha. A hlavní má být nárůst výdrže oproti pědchůdcům při dobrém poměru cena/výkon.
Polská značka nás nedávno vcelku překvapila sluchátky Argon 600, a proto jsme se již bez větších předsudků pustili i do testování herní myši Krypton 550. Produktoví specialisté si evidentně libují v chemických názvech vzácných plynů, nemyslíte? Jak tedy zvládají navrhnout herní myš?
Odolné věci máme rádi, rádi je vždy potrápíme a ještě více nás těší, když přežijí a lze napsat, že výrobce nelže a výrobek je opravdu kvalitní. Podobně tomu bude u testovaného disku HD830, který nás zaujal již asi před rokem na prezentaci společnosti AData. Doba evidentně dozrála a těžký kovový kvádřík dorazil i k nám do redakce…
Nejsem fandou „špuntových“ sluchátek, raději mám na hlavě něco jako Otík z filmu Vesničko má středisková a podobně jako on bez drátů, HIVE 2 joy mi plně vyhovují. Přesto chápu, že vy můžete mít preference zcela jiné. Na velikosti jednoduše záleží. Pins jsou pravým opakem, subtilní True Wireless řešení zdaleka nesází pouze na velikost, tedy malost…
DigiLidi vás zve na cestu časem s naším novým článkem. Podívejte se s námi na návrat klasických technologií v moderním kabátě. Retro technologie se vracejí do hry s úžasným moderním designem. Od klasických gramofonů po ikonické fotoaparáty - objevte, jak se oblíbené technologie z minulosti stávají stylovými a funkčními kousky v dnešní digitální éře. Připravte se na vzrušující setkání s retro technologiemi, které zaujmou každého nadšence a milovníka klasiky.

Nepřehlédněte

Těsně před Vánoci přinášíme srovnávací test čtyř malých bezdrátových reproduktorů, které se jistě ocitnou v hledáčku nejednoho „ježíška”: novinku Energy Music Box 1+ Pear, léty ověřený Lamax Sphere SP-1, nedávno zlevněný Niceboy Raze Mini a základní model Sony SRS-XB01. Který bychom doporučili?
Na novinku v portfoliu Verbatim jsme vás upozornili, nehonosí se žádnými armádními standardy, díky kompozitnímu matriálu KyronMAX má vydržet opravdu hodně drsné zacházení a ochránit data na flash disku. Je tomu tak? Pojďme na to.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek