Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Matrox uvádí „ATI grafiky“ pod názvem C-Series

11. 09. 2014

11. 09. 2014

Konkrétně jde o dva modely s názvy Matrox C420 a C680, kde první číslice ukazuje počet monitorů, které karta zvládne obsluhovat. Rozdílů je tu ale víc.

Společné mají karty základní parametry GPU od AMD apod., které jsou specifikovány obecně:

  • PCIe 3.0 ×16
  • 2 GB GDDR 5
  • výstupy Mini DisplayPort 1.1 / 1.2 (DVI a HDMI pomocí adaptérů)
  • OpenGL 4.4, DirectX 11.2, OpenCL 1.2
  • kompatibilní s Windows i Linuxem
  • záruka 3 roky

Liší se jednak zevnějškem a typem chlazení (slabší má samozřejmě pasivní), počtem podporovaných monitorů i maximálním rozlišením, což dobře ilustrují obrázky i tabulka níže.

U C420 najdete čtyři Mini DiplayPorty 1.1 a u C680 rovnou šest Mini DisplayPortů 1.2, podporujících Multi-Stream Transport (MST). Karty Matrox C680 při tom můžete propojit a spárovat, takže rázem získáte možnost připojit k jednomu počítači až 12 panelů.

Program Matrox PowerDesk for Windows při tom nabízí bohatou možnost konfigurace zobrazení na jednotlivých displejích.

V prodeji se karty objeví co nevidět, během posledního letošního čtvrtletí. Doporučené koncové ceny tisková zpráva bohužel neuvádí.

Zdroj: Matrox

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Není lepší věci pro zrychlení počítače nebo notebooku, než přechod z klasického plotnového disku na SSD. Ať už v podobě SATA SSD, nebo lépe NVME M.2. Nástrojů na migraci dat ze starého disku na nový zdarma je ale docela málo.
VisionBooků začíná být na trhu podobně jako modelů BMW řady 3, v oněch přídomcích by se jeden pomalu ztratil. Vězte tedy, že 14Wa se objevila vcelku nedávno, s původní 14Wi nemá pranic společného, u Umax nahradil cloudbookem 14Wi-S. Námi testovaný notebook (ano, notebook) má jiný procesor, více RAM a v neposlední řadě místo na pevný disk (zároveň 32 GB eMMC) a RJ45. Mohli bychom říci, že tak tvoří mezičlánek mezi cloubookem a notebookem. Pojďme zjistit čemu se blíží víc?
Plánování společenských událostí, veletrhů nebo prodejních akcí může být náročný úkol. Každý organizátor hledá ten správný prvek, který udělá z události nezapomenutelný zážitek. Přenosné party stany, známé také jako reklamní nebo prodejní stánky, jsou tímto prvkem, který přidává do každé akce nádech jedinečnosti a pohodlí.

Nepřehlédněte

Google oznámil vydání tří nových funkcí v prohlížeči Chrome. Mezi nové funkce patří návrhy vyhledávání na základě toho, co hledají ostatní, více obrázků pro navrhovaná vyhledávání a možnost najít návrhy vyhledávání i při špatném připojení.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek