Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

ARM Cortex-M7 – mozek pro auto i ledničku

28. 09. 2014

28. 09. 2014

Společnost ARM nedávno představila nový 32bitový procesor, který nemíří do tabletů a telefonů, které opanuje rodina čipů ARM Cortex-A. Inteligenci dodá třeba ledničce či autům.

Také rodina M čítá několik typů procesorů, avšak M7 přebírá trůn výkonnostního krále v této modelové řadě s maximání frekvencí 400 MHz. Výrobní proces je 28nm.

TIP: Více síly pro tablety s ARM Cortex-A17

Výkon při tom činí 5 bodů na 1 MHz v CoreMarku, což odpovídá až 2 000 bodům. Pro představu uveďme, že takový Cortex-A15 dosahuje 9,36 bodů / MHz a Intel Atom D525 vygeneruje 5,04 bodů / MHz. Abychom si udělali lepší představu, o jak velký trh se jedná, uveďme, že za rok 2013 se celkově prodaly bezmála 3 miliardy procesorů ARM.

Zdroje: EEMBC, ARM

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Niceboy nás zahrnul novinkami na léto, které jistě byly možnými kandidáty na dárky za vysvědčení. Do této doby byla řada RAZE hlavně odolnými reproduktory bez dalšího pozlátka (levný RAZE mini nepočítejme) v podobě rádia apod. Právě ego to mění a přináší věci, které z něj činí plnohodnotný přehrávač hudby.

Routerů naleznete na trhu celou řadu (od levných po drahé). Archer C1200 patří k těm dražším, cenu však ospravedlňují jeho schopnosti, které jej řadí do třídy high-endu. Kromě běžných věcí umí vytvořit síťový disk z USB nebo síťovou tiskárnu ze zcela obyčejné a oddělit několik sítí – rychlou 300 Mbit/s a rychlejší 800 Mbit/s. Zde hledejme základ názvu AC1200 – v teoretické přenosové rychlosti 1200 Mbit/s.

Spolu s novým laptopem VisionBook 14Wa s volným slotem pro 2,5palcový disk jsme se rozhodli otestovat jeho možnosti i pomocí SSD disku Transcend SSD230S. S kapacitou 512 GB zaplatíte sice jen o tisícovku méně než za notebook, přesto ale zkusme ilustrovat možný přínos pro slabší stroje.
Pro mnoho lidí neexistuje nic horšího, než když musí trávit nekonečné chvíle čekáním až skončí reklamy na YouTube. Když se poprvé objevila možnost předplatného bez reklam, pro řadu lidí to byla spása. Je ale neuvěřitelné, kolik lidé je ochotných platit za to, aby se nemuseli s reklamami trápit. YouTube dosáhl tento měsíc důležitého milníku pro své úrovně placené hudby a videa, když celosvětově překonal hranici 100 milionů odběratelů.

Nepřehlédněte

Dalším zástupcem herních periferií značky Genesis, kterého vám představíme, je vrcholný model sluchátek Neon 750 RGB. Ty mají tradičně velmi bohatou výbavu včetně obalu pro přenos. Zaujmout chtějí mimo jiné aktivním osvětlením, které je přímo nabíjeno USB portem.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek