Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Externí disk pro dobrodruhy s IP67

10. 03. 2015

10. 03. 2015

Společnost Silicon Power představila nový model externího disku Armor A65M pro Mac s USB 3.0 a certifikací IP67, což znamená, že odolá prachu, vlhku i vodě. Prý je prvním takovým na světě.

TIP: Recenze Sencor Element P430 – jedním slovem tank

Certifikace IP67 konkrétně: „…udává odolnost elektrospotřebiče proti vniknutí cizího tělesa či vniknutí kapalin. Vyjadřuje se v tzv. IP kódu (z anglického ingress protection) definovaném mezinárodním standardem IEC 60529…“

  • I – značí ochranu před nebezpečným dotykem a vniknutí cizích předmětů (zejména prachu), udává se na stupnici 1 až 6;
  • P – upřesňuje míru ochrany před vniknutím vody na stupnici 1 až 8.

Zdroj: Wikipedie

Dle výrobce má (stejně jako zlobr) několik vrstev – hned tři. Dvě z gumy, jeden „unibody“ plastový rámeček uprostřed. Pozor u IP67 se nikde se nehovoří o odolnosti vůči pádům, tu potvrzuje americký armádní test dle standardu MIL-STD 810G Method 516.6 Procedure IV, test pádů z výšky 122 cm na 26 kontaktních bodů.

TIP: Externí 2,5palcový odolný disk s RAIDem

Z dalších specifikací zmiňme kapacity 500 GB, 1 TB a 2 TB, záruku 3 roky či podpora formátu HFS+ a TimeMachine pro Mac. O přenosových rychlostech nepadla zmínka.

Zdroj: TechPowerUp, Silicon Power

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Google přináší generativní umělou inteligenci a to přímo do své aplikace Mapy Google. Nově pomohou uživatelům najít zajímavá místa pomocí velkých jazykových modelů (LLM). Tato funkce bude odpovídat na dotazy týkající se doporučení restaurací nebo nákupů, například pomocí svého LLM „analyzuje podrobné informace Map o více než 250 milionech míst a důvěryhodné statistiky od naší komunity více než 300 milionů přispěvatelů, abyste mohli rychle zjistit, kam jít.
V moderním světě, kde první dojem může hrát velkou roli, má tisk kvalitních etiket zásadní význam. Etikety nesou nejen informace, ale i identitu vaší značky. A aby byla tato identita zachycena co nejpřesněji a nejvýrazněji, je potřebná tiskárna štítků, která spojuje technickou preciznost s kreativním potenciálem.
Japonská vláda používá peníze daňových poplatníků na seznamovací aplikaci s názvem Tapple, která spojuje lidi na základě společných koníčků a zájmů. Proč? Země čelí bezprecedentnímu poklesu populace a vláda pravděpodobně chce, aby se lidé množili. „Proč si taky nenajdeš milého milence?“ říká webová stránka Tapple ve volném překladu z japonštiny.
Plánování společenských událostí, veletrhů nebo prodejních akcí může být náročný úkol. Každý organizátor hledá ten správný prvek, který udělá z události nezapomenutelný zážitek. Přenosné party stany, známé také jako reklamní nebo prodejní stánky, jsou tímto prvkem, který přidává do každé akce nádech jedinečnosti a pohodlí.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek