Sobota , 21. 09. 2024

Matouš

Intel vydal úsporné 2jádro Core i3

14. 04. 2015

14. 04. 2015

Nese označení Core i3-4170T a jeho spotřeba činí pouze 35 W, což bylo TDP ještě před nedávnem i mobilních jednojádrových Celeronů.

Jde samozřejmě o člena rodiny „Haswell“ s 22nm výrobním procesem. Takt je nemalých 3,2 GHz s 3MB vyrovnávací cache paměti. Jen upřesníme, ať si jej nespletete s modelem bez „T“, ten disponuje maximální spotřebou 54 W. Cena “neBOXované” verze činí 117 USD (asi 3 040 Kč).

TIP: Na nové procesory Intelu si budeme muset počkat

S technologií TurboBoost zde ale počítat nemůžeme, tu Core i3 zpravila nepodporuje. Integrované grafické jádro (IGP) nese označení Intel HD Graphics 4400 o max. frekvenci 1,15 GHz.

Zdroj: TechPowerUp

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Vega je jednou z nejjasnějších hvězd na našem nebi. Dokáže však základní model značky Niceboy zazářit v recenzi? Zaujal nás hlavně nízkou cenou 990 Kč, která z ní činí nejlevnější akční kameru, jakou jsme měli v redakci k testování. Papírově neslibuje zázraky, ale papír je jedna věc, nás zajímala realita.
Tato věc patří do trochu jiného soudku, než běžně testujeme. Značka TrueLife patří do portfolia české společnosti elem6, které čítá také značku Lamax. Zaměřuje se na elektroniku určenou k péči o zdraví či tělo jako elektrické kartáčky, chytré váhy či teploměry, tlakoměry. S jednou takovou novinkou vás zkusíme v rychlosti seznámit.

Nepřehlédněte

Notebook HP nám do redakce zavítal po dlouhé době, což kvitujeme s radostí. Nečekejte herní stroj, takové nás nezajímají, spíše oceňujeme něco univerzálnějšího jako testovaný model. Vůbec ale netvrdíme, že půjde o slaboučkého rachitika. Kupujete řádně vybavený stroj pro plnohodnotné domácí použití.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek