Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

Nvidia GeForce GTX 1050 – nová síla pro HTPC?

20. 10. 2016

20. 10. 2016

Společnost Nvidia představila nejnovější model svých GeForce s jádrem „Pascal“, tedy mainstreamovou GTX 1050 / 1050 Ti s příkonem 75 W. To nezní tak špatně, možná by mohla pohánět grafiku v domácím HTPC, co myslíte?

Pokud jde o parametry, jsou dobře popsány na obrázku i na českém webu Nvidia, proto nebudeme přepisovat zbytečně text. Pouze si všimněme, že výrobce slibuje vyšší výkon o polovinu cca proti GTX 750 Ti (novinku tak srovnává s o několik generací starším modelem). Zase novější GTX 950 vyžadovala celých 90 W, což znamenalo přídavné napájení. Z tohoto podledu je opravdu GTX 1050 krokem kupředu.

Pro virtální realittu to ale nebude. Ceny mají startovat na 109 USD (asi 2 680 Kč), resp. 139 USD (asi 3 420 Kč) za silnější model – od 25. října.

Zdroje: Nvidia, TechPowerUp

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Externí reproduktor jsme v testu dlouho neměli. Námi dnes testovaný kousek navíc prošel snad všechny redakce v republice a na srovnávacích webech je populární. Asi bude dobrý, říkáme si, zkusíme jej tedy i my. Jak si povede ve zkoušce odolnosti? Pojďte se kouknout, asi se budete divit...
Nabízí parametry spíše průměrné jako plné HD při 60 FPS, nechybí Wi-Fi či dálkové ovládání, vlastnosti dnes již nižší střední třídy akčních kamer. Sem i cenou bez koruny 2 000 Kč zapadá. Neztratí se v konkurenci? Niceboy Vega je hodně levná, Vega 5 Pop má dotykový displej, ale proč recenzujeme kameru, která není úplnou novinkou a ničím nevyčnívá? Proč ne.
Z telefonu myPhone Hammer Iron 3 jsme příliš nadšení nebyli pro jeho hardwarovou nedostatečnost a absenci 4G. Výrobce však vyrukoval s modelem LTE, který vypadá stejně, uvnitř jde však o úplně jiný stroj. Přirovnali bychom jej ke Golfu GTI, ten je stále “lidovým” Golfem. Proti základnímu modelu s výkonem kolem 100 koní jde však o zcela jiný stroj, krotící stádo 230 plnokrevníků.
Notebook Umax 13Wa Plus se musel spojit s Celeronem „Apollo Lake“, protože novější Gemini prý u Intelu není k mání. To nevadí. Za velmi sympatickou cenu, která vykazuje navíc tendence klesat, dostanete slušné 4 GB RAM, hlavně slot pro SATA SSD disk a Full HD displej s maticí IPS. Pokud by vám to nestačilo, nálepka Intel Celeron inside jistě misky vah převáží ve svůj prospěch. Neberte to. :o)
Lamax před Vánoci chrlil jednu novinku za druhou, podobně jako konkurence. Nabídka se potěšitelně rozrostla o další a další zařízení, zejména v oblasti těch "chytrých". Lamax startoval na trhu s akčními kamerami, přidal reproduktory a sluchátka. Ty mám od nich dosud nejraději. Posledním kouskem, který jsem mohl vyzkoušet, je model Street2, jenž se s pořizovací cenou 890 Kč řadí mezi dostupnější bezdrátové reproduktory. Na cenové akce si zatím musíme počkat.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek