Pondělí , 06. 05. 2024

Radoslav

Pokémon GO z neoficiálních zdrojů s malwarem

14. 07. 2016

14. 07. 2016

Svět zasáhla horečka jménem Pokémon GO. Ale hra je oficiálně na Google Play a Apple App Store k dispozici jen v omezeném počtu zemí a na seznamu zatím chybí i ČR. Řada lidí proto aplikaci stahuje a instaluje z neoficiálních zdrojů…

Přesně na to čekají i kyberzločinci, kteří se snaží ke hře přibalit i malware. Uživatel si tak sice užívá hraní, ale škodlivý kód na pozadí může krást citlivá data nebo uživatele špehovat. Jak jednoduché je připojit k aplikaci nebezpečný malware, se můžete přesvědčit na videu společnosti Check Point. Je to ukázka, jak snadno lze k aplikaci Pokémon GO pro Android připojit škodlivý kód, který bude krást zprávy, fotografie a mnoho dalšího.

Proto vždy pečlivě zvažte instalaci podobných aplikací a používejte odpovídající bezpečnostní řešení. Například Check Point Mobile Threat Prevention dokáže detekovat a zastavit aplikace s ukrytým malwarem, a ochrání tak vaše zařízení a citlivá data před kyberzločinci.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Opět se dostáváme k novince z dílen Umaxu (řečeno s nadhledem). Prostě tu máme nový cloudbook, který se pyšní 13,3palovým IPS displejem s plným HD rozlišením. V době masové propagace 4K u čehokoliv působí vlastně velmi adekvátně. Je na čase posunout rozlišení u levných notebooků kupředu, což VisionBook 13Wa dělá. Na takto levný stroj to není málo, dokáže vás motivovat ke koupi?
Není lepší věci pro zrychlení počítače nebo notebooku, než přechod z klasického plotnového disku na SSD. Ať už v podobě SATA SSD, nebo lépe NVME M.2. Nástrojů na migraci dat ze starého disku na nový zdarma je ale docela málo.
Jistě znáte scény z filmů, kde, pro zvýšení napětí, při kopírování dat do nebo z počítače toho úplně nejvíc nejzlejšího padoucha prožívá hlavní hrdina perné chvíle, protože to jde prostě strašně pomalu. Kdyby měl po ruce testovaný SSD disk AData SE760, asi by si ušetřil mnoho nervů a potu...
Dalším z videí z rozbalování budou multiplatformní sluchátka, která můžete používat s konzolemi PS4, Xbox One, Nintendo Switch, stolním počítačem a také nejnovějšími notebooky i telefony, od polské herní značky Genesis (založené roku 2013). Nabízí tkaninou chráněný audio kabel, zásuvný mikrofon a masivní náušníky, slibující dobrý zvuk...
Po takřka nezničitelné AData D16750 se dnes podívejme na méně odolný a levnější model powerbanky od stejného výrobce, který nabídne krytí „pouze“ IP54 a kapacitu 8 000 mAh. Čím naopak vyčnívá, je 18 diod se čtyřmi módy svícení. Na táboření tak může být velmi užitečným pomocníkem.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek