Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

88palcový ultravelký televizor QLED Q9

12. 09. 2017

12. 09. 2017

Společnost Samsung Electronics oznámila, že na severoamerický a korejský trh uvádí svůj nový 88palcový televizor QLED Q9. Televizor Q9, který byl již letos uveden na trh v jihovýchodní Asii, by měl upevnit přední pozici společnosti Samsung na globálním trhu s ultraprémiovými televizory. Ultravelký televizor bude v České republice dostupný u vybraných prodejců v průběhu září za doporučenou maloobchodní cenu 529 990 Kč.

Televizor Q9 se vyznačuje jedinečnou kvalitou obrazu a špičkovým výkonem provázeným elegantním designem, který zohledňuje obytné prostory zákazníků. Model získal rekordně vysoké hodnocení nejuznávanějšího německého časopisu o spotřební elektronice Video Magazine, který model označil za „modelový příklad HDR TV“.

Společnost Samsung reagovala na trvalou spotřebitelskou poptávku po prémiových televizorech s velkou obrazovkou a uvedla na celosvětový trh 88palcový model televizoru QLED, který rozšiřuje stávající nabídku v modelové řadě QLED TV zahrnující také televizory s úhlopříčkou 55, 65 a 75 palců.
 
Jakožto jediné televizory, které dokáží pokrýt 100 % barevného objemu, reprodukují modely řady QLED TV díky využití technologie metal quantum dot obraz ve škále sytých a bohatých barevných odstínů přesně tak, jak byl zamýšlen. Televizory QLED nabízejí také pozoruhodný jas a široký barevný gamut, který umožňuje zobrazit jemné barevné rozdíly a přechody kontrastu i při maximálním jasu.

Ničím neomezovaný 360stupňový design televizorů QLED vhodně doplňuje atmosféru místnosti, ve které jsou umístěny, a pomocí „neviditelného“ průhledného optického kabelu z řady „Invisible Connection“ o průměru 1,88 mm lze přístroj připojit k dalším periferním zařízením bez obvyklé změti kabelů. Dokonalý design televizorů QLED završuje systém montáže bez mezery, který umožňuje připevnit televizor tak, aby přiléhal těsně na zeď.

Univerzální dálkové ovládání televizorů QLED uživatelům umožňuje ovládat z jednoho místa televizor i k němu připojená zařízení.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Na sportování jsem příliš líný, uznávám bez mučení. O to víc mě zaskočil šéfredaktor, když mi nabídl k otestování chytrý náramek X-Fitpolo od firmy Niceboy. Byl jsem zvědavý, zda mě monitoring mého těla přinutí se sebou něco dělat.
Testovaný reproduktor míří do vašich domovů spíše než na cesty, venkovní párty či grilovačky, které Češi milují. Výrobce to naznačuje názvem, který nás nenechá na pochybách, že nejde o klasický přenosný reproduktor, který budete denně s sebou nosit na hřiště, byť mobility se zcela vzdát nechce. Výkon 20 W již zavdává na kvalitní zážitek z (mobilní) domácí hudby.

Firma Lamax je nám sympatická tím, že je původem česká, sídlící v Praze. Své produkty navrhuje a vymýšlí u nás v Česku, výroba probíhá (ostatně jako u spousty dalších výrobců) v Asii. A protože fandíme těm, kteří dokáží se ctí konkurovat velkým a zavedeným značkám, pojďme se dnes podívat na další kus z dílen Lamaxu, tentokrát na bezdrátová sluchátka Elite E-1 a zkusme se zaposlouchat do „beatů“.

Poměrně dlouhou dobu jsem neměl možnost vzít do rukou telefon z jiné země původu, než asijské. Až nyní jsem dostal možnost podívat se na smartphone od polského výrobce myPhone. Ten zatím zcela neprorazil (alespoň na tuzemském trhu), nicméně vyrazil do boje s nejlevnějším smartphonem na trhu – myPhone 6 FUN Lite. Telefon se dá pořídit za doporučených 1 490 Kč, nebo levněji. Otázka zní, co za oněch 15 stovek dostaneme?
Nabízí parametry spíše průměrné jako plné HD při 60 FPS, nechybí Wi-Fi či dálkové ovládání, vlastnosti dnes již nižší střední třídy akčních kamer. Sem i cenou bez koruny 2 000 Kč zapadá. Neztratí se v konkurenci? Niceboy Vega je hodně levná, Vega 5 Pop má dotykový displej, ale proč recenzujeme kameru, která není úplnou novinkou a ničím nevyčnívá? Proč ne.

Nepřehlédněte

Satelitní příjem je velkou konkurencí pozemního vysílání. Má své nevýhody, ale jeho výhody převažují. Zjistěte vše o tomto způsobu příjmu televizního vysílání. Vysvětlíme si jak technologii, kterou jsou vybaveny satelitní přijímače, tak i možnosti naladění, nastavení paraboly, propojení a výběr vhodných prvků a poskytovatele vysílání.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek