Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Síťová kamera Canon ME20F-SHN zaznamená pohyb i ve tmě

22. 11. 2017

22. 11. 2017

Canon přichází s novou síťovou videokamerou, která zajišťuje kvalitní obraz ve Full HD rozlišení a plných barvách i při extrémně špatném osvětlení. Kamera ME20F-SHN je variantou úspěšného modelu ME20F-SH, ke kterému přidává podporu síťové komunikace a rozšiřuje portfolio víceúčelových videokamer Canon o produkt vhodný i pro ta nejnáročnější sledovací řešení. A to i díky analytickému zpracování obrazu přímo v kameře, kompaktnímu designu a kompatibilitě se širokou škálou objektivů značky Canon.

Čím zaujme videokamera ME20F-SHN:

• Ostré barevné výstupy s minimálním šumem i při velmi špatných světelných podmínkách

• Ve spojení se síťovou konektivitou možnost vzdálené správy i monitoringu

• Podpora software Canon WebView a standardu ONVIF

Nová videokamera se může pochlubit plnoformátovým 35mm snímačem CMOS s rozlišením 2,26 megapixelů, obrazovým procesorem DIGIC DV 4, proprietárními technologiemi zpracování obrazu i bezkonkurenční citlivostí ISO přes 4 milióny (zisk 75 dB). Canon ME20F-SHN tak může s minimálním šumem zaznamenat i objekty osvětlené intenzitou menší než 0,0005 lx. Tedy při podstatně horších podmínkách, než je třeba měsíční svit, jehož intenzita se běžně pohybuje mezi polovinou a jedním luxem. Nejnovější model navíc umožňuje odstranit infračervený filtr a nabídnout v režimu infračerveného snímání ještě větší míru detailů.

Videokamera ME20F-SHN nezapře podobnost s filmovými kamerami značky Canon a podobně jako produkty z řady Cinema EOS disponuje korekcí Canon Log a funkcí Wide DR pro široký dynamický rozsah až 12 EV – tedy 800 procent. Kvalita výsledných záběrů je pak vysoká bez ohledu na konkrétní světelné podmínky. Nová videokamera přináší i funkci Crisp Img, která zajišťuje vysokou ostrost snímků v dobře osvětlených scénách a nízkou hladinu šumu v tmavém prostředí. Výsledkem jsou ostré a přesné záběry za jakýchkoli okolností.

Vysoká obrazová kvalita je sice přidanou hodnotou jakékoli kamery, ale bez dostatečné konektivity ji v některých situacích nelze efektivně využít. Canon si tento fakt moc dobře uvědomuje. Součástí modelu ME20F-SHN je proto hned celá řada užitečných rozhraní – Ethernet (včetně podpory napájení PoE+), 3G/HD-SDI a HDMI. Klasická konektivita v podobě drátového Ethernetu umožňuje vzdálené ovládání, monitoring i nahrávání z prostředí webového prohlížeče, mobilního zařízení nebo software pro správu video obsahu. A pro lokální monitoring se perfektně hodí 3G/HD-SDI nebo HDMI. Navíc nechybí ani slot pro paměťovou kartu microSD s podporou přímého nahrávání i přehrávání.

Canon ME20F-SHN dále přináší šest vestavěných analytických funkcí i rozhraní pro spouštění alarmu. Videokamera je tak ideální pro sledovací aplikace, které vyžadují automatické zahájení nahrávání i předávání záznamu na externí zařízení – v případě detekce pohybu v obraze i na základě vstupu od dalších bezpečnostních prvků.

Novinka ME20F-SHN využívá bajonet EF s aretací Cinema Lock a je kompatibilní se širokou škálou objektivů značky Canon. A to včetně vybraných filmových objektivů se servem. Uživatelé tak mohou výsledné řešení vždy přizpůsobit svým potřebám.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Není lepší věci pro zrychlení počítače nebo notebooku, než přechod z klasického plotnového disku na SSD. Ať už v podobě SATA SSD, nebo lépe NVME M.2. Nástrojů na migraci dat ze starého disku na nový zdarma je ale docela málo.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek