Pátek , 17. 05. 2024

Aneta

7 her, které můžete hrát na Googlu

31. 03. 2024

31. 03. 2024

Internet je až po okraj plný her, které můžete hrát ve svém prohlížeči. Nemusíte se však pouštět do králičí nory a hledat web s online hrami, abyste zabili pár minut nudy. Existuje několik jednoduchých, návykových her, které můžete hrát přímo z domovské stránky Google.

Google Snake

Klasická hra „Snake“, kterou si možná pamatujete z velmi raných smartphonů, je k dispozici ke hraní na Googlu. Koncept je jednoduchý: Pomocí kláves se šipkami ovládáte hada na mřížce. Jablka se objevují na náhodných místech a vaším úkolem je je sníst. Pokaždé, když sníte jablko, had se prodlouží. Hra končí, pokud narazíte na hranici nebo do jiného hada. Také můžete zabíjet jiné hady tím, že je necháte narazit do vás.

Google Pac-Man

Jedna z nejznámějších arkádových her všech dob je k dispozici ke hraní přímo od Googlu – nejsou potřeba žádné tokeny. Jednoduše použijte klávesy se šipkami k pohybu Pac-Mana, hltejte tečky a ovoce a vyhýbejte se duchům. Zůstaňte naživu co nejdéle, abyste získali vysoké skóre.

Hledání min Google

Ke hře hledání min již nepotřebujete starou verzi Microsoft Windows (stejně již není součástí). Hledání min, často popisované jako „Sudoku s explozemi“, spočívá především v čištění mřížky od dlaždic a vyhýbání se dlaždicím, které mají pod sebou bomby. Pokud najdete bombu, hra je u konce.

Google Solitaire

Když už mluvíme o klasických hrách pro Windows, můžete hrát Solitaire také na Googlu. Cílem této karetní hry pro jednoho hráče je smazat všechny karty ze stolu. To provedete skládáním karet v číselném pořadí od esa po krále. Jakmile budete mít celých 13 karet v pořádku, můžete je odstranit.

Google Tic-Tac-Toe

Původ tic-tac-toe — také známý jako „noughts and crosses“ a „Xs and Os“ — byl vysledován až do starověkého Egypta kolem roku 1300 před naším letopočtem. Poté se hrálo na střešní tašky. Nyní je to stejně jednoduché jako zadání „tic tac toe“ do Vyhledávání Google.

K TÉMATU  Přehrávání videa na PC: kodeky, formáty, filtry

Paměťová hra Google

Hledáte hru, která prověří váš mozek? Odpovědí je hudební pexeso od Googlu. Nápad zapamatovat si sekvenci zvuků vydávaných čtyřmi mořskými tvory. Začíná to jedním zvukem, pak každé kolo přidá jeden další. Podívejte se, kolik jich můžete získat, než něco pokazíte.

Google Dino Run

Dobře, technicky to tedy není hra Googlu, ale lze ji hrát přímo v prohlížeči Chrome, i když nejste připojeni k internetu. Ve skutečnosti byla hra Dino Run vytvořena přesně pro tento účel: Něco, co dělat, když je vypnutý internet. Pokud to není váš případ, přejděte na chrome://dino/ a začněte skákat.

Výše zmíněné hry lze hrát jednoduše vyhledáním jejich názvu na Google.com. Jen o pár kroků dále je však spousta dalších her. Společnost Google pravidelně umisťuje hry na svou domovskou stránku pro zvláštní příležitosti. Všechny tyto hry jsou archivovány a můžete je hrát i poté, co je stáhnete z domovské stránky.

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Již číslo v názvu napovídá, že tato kamera se bude v portfoliu Lamaxu řadit na jeho začátek, stává se nejlevnější modelem. Co to v praxi znamená pro zákazníka? Papírově se prakticky shoduje (popisky s piktogramy na produktových stránkách jsou prostě totožné) s dražším modelem Lamax X7.1 Naos, což vypadá lákavě.
Záludná otázka – víte, kdy vznikl první chytrý telefon? Applu je z velké části přisuzováno to, že v roce 2007 zahájil boom chytrých telefonů s původním iPhonem. Samozřejmě, že iPhone nebyl první smartphone – ten přišel o mnoho let dříve a překvapivě nenesl jméno BlackBerry nebo Nokia. Pojďme se trochu vzdělat v historii smartphonů.
Google přináší generativní umělou inteligenci a to přímo do své aplikace Mapy Google. Nově pomohou uživatelům najít zajímavá místa pomocí velkých jazykových modelů (LLM). Tato funkce bude odpovídat na dotazy týkající se doporučení restaurací nebo nákupů, například pomocí svého LLM „analyzuje podrobné informace Map o více než 250 milionech míst a důvěryhodné statistiky od naší komunity více než 300 milionů přispěvatelů, abyste mohli rychle zjistit, kam jít.
Německý výrobce Rollei se primárně zaměřuje produkci akčních kamer, stativů a vybavení pro fotografy. My jsme měli možnost otestovat jednu ze tří nabízených autokamer, a sice model DVR-318, kterou pořídíte ve značkovém eshopu za 3 490 Kč, čímž se stává vlajkovou lodí (do auta) firmy v této kategorii.
BMW Manufacturing oznámilo nové partnerství s Figure, robotickým startupem, který se specializuje na humanoidní roboty. Díky partnerství budou roboti Figure nasazeni v závodě BMW ve Spartanburgu v Jižní Karolíně, největším vývozci automobilů v USA. Toto je první komerční dohoda, kterou Figure podepsala od svého založení v roce 2022. Společnost neprozradila, kolik robotů bude BMW používat, ale uvedla, že partnerství začne s malými množstvími a bude se rozšiřovat, pokud roboti splní výkonnostní očekávání.

Nepřehlédněte

Spolu s Halloweenem (resp. v USA po Dni díkůvzdání) nás již několik dní prodejci atakují nabídkami na tzv. Black Friday, prodejní akci importovanou s již zmíněným svátkem z USA. Každý někdy podlehne a koupí věc, kterou nepotřebuje. Zalíbila ss Ferrari PowerBank Soft Rubber 5000 mAh Black. Záložní kapesní baterie jako každá jiná, pouze vybavená logem Ferrari. Za cenu prý o 40 % nižší, nekupte to. :o)

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek