Středa , 01. 05. 2024

Svátek práce

Windows 8 chrání indické ženy

27. 12. 2013

27. 12. 2013

Microsoft IT India vypustil aplikaci, která má za pomoci chytrých telefonů chránit ženy v Indii. Před čím? Například před znásilněním!

Impulzem byly k tomuto činu dle Raje Biyaniho, generálního ředitele indické pobočky MS, právě takové případy. Jeden obletěl svět 16. prosince, když zemřela dívka jménem Nirbhaya, kterou znásilnila skupina mužů v autobuse.

Aplikace byla vyvinuta během 6 měsíců zaměstnanci zapojenými do projektu Microsoft Garage. Guardian tak vyvíjí tito pracovníci ve svém volném čase.

Program má několik funkcí. Držitele telefonu lze v reálném čase sledovat za pomoci Microsoft Windows Azure cloud services a Bing Map APIs. Navíc lze telefon vypátrat, i když se rozbije. Majitelka si může dále rychle zavolat o pomoc stisknutím tlačítka SOS, které ji přepojí na bezpečnostní agenturu, policii či do nemocnice. Cíl volání si každý může nakonfigurovat dle svých potřeb – mohou to být i přátelé. Těm může telefon zaslat také SMS, email či zprávu na Facebook včetně podrobných detailů o poloze. Rychle lze také spustit nahrávání videa.

Zdroje: NDTV Gadgets, Guardian Portal

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Dalším zástupcem herních periferií značky Genesis, kterého vám představíme, je vrcholný model sluchátek Neon 750 RGB. Ty mají tradičně velmi bohatou výbavu včetně obalu pro přenos. Zaujmout chtějí mimo jiné aktivním osvětlením, které je přímo nabíjeno USB portem.
Testovanou kameru nekoupíte s hromadou více či méně zbytečného příslušenství, to si musíte dokoupit později. Dostáváte pouze kameru s USB kabelem a akumulátorem, což nebývá v tomto segmentu časté. Pro někoho klad, jinému to vadit může. Je Mi Action Camera 4K čistokrevným lovcem adrenalinu či spíše zmenšeným digitálním fotoaparátem pro náročnějšího uživatele?
Nejsem fandou „špuntových“ sluchátek, raději mám na hlavě něco jako Otík z filmu Vesničko má středisková a podobně jako on bez drátů, HIVE 2 joy mi plně vyhovují. Přesto chápu, že vy můžete mít preference zcela jiné. Na velikosti jednoduše záleží. Pins jsou pravým opakem, subtilní True Wireless řešení zdaleka nesází pouze na velikost, tedy malost…

Routerů naleznete na trhu celou řadu (od levných po drahé). Archer C1200 patří k těm dražším, cenu však ospravedlňují jeho schopnosti, které jej řadí do třídy high-endu. Kromě běžných věcí umí vytvořit síťový disk z USB nebo síťovou tiskárnu ze zcela obyčejné a oddělit několik sítí – rychlou 300 Mbit/s a rychlejší 800 Mbit/s. Zde hledejme základ názvu AC1200 – v teoretické přenosové rychlosti 1200 Mbit/s.

Odolné věci máme rádi, rádi je vždy potrápíme a ještě více nás těší, když přežijí a lze napsat, že výrobce nelže a výrobek je opravdu kvalitní. Podobně tomu bude u testovaného disku HD830, který nás zaujal již asi před rokem na prezentaci společnosti AData. Doba evidentně dozrála a těžký kovový kvádřík dorazil i k nám do redakce…

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek