Čtvrtek , 28. 03. 2024

Diskuze k článku

22 komentářů

zdravím,
    jsem v současnosti asi výjímka, hledám zařízení primárně pro audio, tj. záleží mi na kvalitě d/a převodníku, na hlučnosti chlazení a hdd mechaniky, na zobrazovacím zařízení.

můžete mi poradit, kdo máte zkušenosti, zda skutečně je hluk toho zařízení tak rušivý?

nebylo by lepší se poohlédnout po jiném zařízení (s displayem) a připojit k němu např. externí disk wd my book essential, který je naprosto tichý? případně, existuje-li podobný produkt (min. 1tb hdd) s displayem pro obsluhu, můžete někdo doporučit?

1. Re: Xtreamer Pro: media player a 2diskový NAS v jednom
      Jisté je jedno – žádný z běžných HDD multimediálních zařízení nemá kvalitní DA převodníky! Jakýkoli i jen trochu lepší CD/DVD přehrávač je na analogovém výstupu totálně strčí do kapsy. Zde je třeba tedy počítat s externím zařízením, které DA převod kvalitně zajistí. Samozřejmě ale mluvím je o řešení pro někoho, kdo je ochoten za lepší zvuk zaplatit.

Jinak ten ventilátor opravdu asi nebude nic moc a nezbylo by zde nic jiného, než se pustit do vlastní úpravy zařízení. Osobně bych ale asi klidně zkusil ventilátor zcela vypnout…

A ještě jsou tu blu-ray multi přehrávače Oppo, které se chlubí audiofilskou koncepcí:

2. HDD Audio Player
      Rozhodně nejste výjimka. Já osobně bych doporučil Logitech Squeezebox Touch nebo Duet. Nelekejte se – nejedná se o zařízení zvukové “kvality” PC Speakerů Logitech. Firma Logitech koupila firmu Slim Devices a prodává pod svojí značkou zařízení vyvinutá firmou Slim Devices, a to naštěstí beze změn nebo záměrného omezení funkčnosti nebo kvality zvuku.
      Na Duet je recenze zde:
      Na Touch zde:

S Duetem osobní zkušenost nemám – pouze jsem ho slyšel přes externí DA převodník a jeho majitel (renomovaný tester audio zařízení) říkal, že i interní DA převodníky Duetu jsou hodně slušné. Mě osobně prošel rukama Touch, který stojí něco přes 7 tisíc Kč – vypadá jako čínský radiobudík, ale bratrův CD přehrávač NAD S500 za 40 tisíc Kč přehrál takovým způsobem, že z toho bratr rozhodně radost neměl. U srovnání jsme byli čtyři “netopýři” 🙂 a bedny i zesilovač byly z kategorie hodně přes 100 tisíc Kč. Třeba moje audio sestava za polovic už ten rozdíl zamaskuje. Duet je dražší a měl by mít ještě o něco lepší převodníky. Špička je samozřejmě Logitech Squeezebox Transporter, který má můj kamarád – ten už ale fakt není za hubičku 🙁

Rozdíl mezi Touch a Duet je v principu v tom, že Touch umí přehrávat hudební soubory i z SD karet, USB Flash pamětí nebo externích harddisků připojených přes USB. POZOR – “neutáhne” 2.5″ harddisk bez vlastního napájecího adaptéru. Duet umí přehrávat jen soubory z běžícího počítače nebo “speciálního” NASu (viz recenze). To umí i Touch. Internetová rádia umí oba dva.

1. Re: HDD Audio Player
        Přehlédl jsem to PRIMÁRNĚ pro audio – všechny verze Logitech Squeezebox přehrávají JEN audio. Pokud to má být jediné zařízení, které přehrává kvalitně audio a současně i video, tak narazíte na dvě překážky:

1) nenašel jsem žádný Media Player, který by zobrazoval strukturu audio souborů na pevném disku. U Media Playerů se počítá s připojeným televizorem a s vypnutým televizorem zkrátka požadovanou složku s hudbou nevyberete. Pokud kvůli výběru hudby nechcete zapínat “velký žravý” televizor, můžete k Media Playeru připojit kromě televizoru klasické LCD k počítači – třeba bazarové 15″ LCD za tisícovku úplně postačí

2) kvalita audio výstupů (interních DA převodníků) u Media Playerů je bídná. To musíte řešit externím DA převodníkem, nebo k Media Playeru připojit digitálně AV Receiver nebo stereo zesilovač s interním DA převodníkem

Ukládání dat můžete “tiše” vyřešit tak, že budete mít NAS například v komoře a v obýváku budete mít Media Player bez harddisku

1. Re: HDD Audio Player
          Já jen doplním, že televize k media playeru není nutnost. Lze jej ovládat chytrým mobilem – např. Xtreamer má aplikaci pro iPhone a má i možnost zapnutí webového serveru, tudíž se dá vše zobrazovat a ovládat na mobilu, který má webový prohlížeč.

2. Re: Xtreamer Pro: media player a 2diskový NAS v jednom
    Dobrý den,
    chci si pořídit nějaké multimediální centrum s vlastním diskem propojené s PC OS Win XP profi, internetem a velkoplošnou televizí pomocí HDMI.Moje priority jsou ukládání a kopírování filmů, fotografií a hudby z PC na mult.centrum a naopak, přehrávání těchto médií a přehrávání různých archivů televizí nebo z archivů z internetu. Mult.centrum by bylo v obýváku pod televizí.
    Zvažuji tento Xtreamer Pro nebo si počkat na Xtreamer Prodigy. Lze do Xtreameru Pro nahrát Xtreamer Live pro přehrávání archivů televizí?
    Může mě někdo poradit který z nich anebo něco jiného v podobné cenové relaci?

1. Re: Xtreamer Pro: media player a 2diskový NAS v jednom
      Xtreamer Pro má (skoro?) stejný firmware jako normální Xtreamer. Rozšíření by v něm měla fungovat.

3. Re: Xtreamer Pro: media player a 2diskový NAS v jednom
    Zdravím. 🙂

Jediný rozdíl mezi Xtreamer SW a XtreamerPRO je tedy větší prostor pro dva 3,5″ disky?

Četl jsem, že by měl mít i lepší podporu formátu a dalších drobností, nicméně nikde se mi to nedaří sehnat přehledně… Jsou tedy nějaké rozdíly kromě prostoru pro disky? 🙂

1. Re: Xtreamer Pro: media player a 2diskový NAS v jednom
      P.S.: Ještě by mne zajímala jedna věc: Pakliže nemám externí disk a měl bych jen XtreamerPRO + disky v něm. Lze kopírovat data přímo z PC (přes USB) do Xtreameru?

Děkuji

1. Re: Xtreamer Pro: media player a 2diskový NAS v jednom
        XtreamerPro používá stejný firmware, jako XtreamerSW. Podpora formátů je stejná. PRO má tuším více RAM. Nahrávat přes USB do Xtreameru lze u SW verze i u PRO verze. PRO má navíc i eSATA.

Děkuji. 🙂

Ještě bych měl jednu otázku: Lze do XtreameruPRO vložit disky s rozhraním SATAIII? Nebo jen do SATAII?

1. Re: Xtreamer Pro: media player a 2diskový NAS v jednom
            SATA3 je zpětně kompatibilní se SATA2 a SATA1, takže je to úplně jedno.

2. Re: Xtreamer Pro: media player a 2diskový NAS v jednom
            Ano, SATAIII je zpětně kompatibilní, nicméně podporuje toto zařízení i ono SATA3? (USB 3.0 je taktéž zpětně kompatibilní, nicméně USB 2.0 zařízení nové nepodporují)..

3. Re: Xtreamer Pro: SATA2 versus SATA3
            Máte pravdu, zpětná kompatibilita neznamená automaticky, že to funguje i na druhou stranu. Nicméně zde to tak funguje, SATA3 lze připojit na SATA2 řadič. Nějaká nekompatibilita by se sice v ojedinělých případech objevit mohla, ale to by byla velká náhoda.

A analogie k USB2 versus 3 je to konec konců stejná. Do USB2 lze zapojit USB3, bude fungovat, jen pomaleji.

4. Re: Xtreamer Pro: media player a 2diskový NAS v jednom
    Zdarec,

v clanku sa omiela pojem NAS. Opytam sa jednoducho: Dokaze zariadenie RAID?

Pavol

5. Apoiar ferramentas de apostas e estar equipado com uma plataforma diversificada de transações financeiras, a 20Bet oferece suporte tangível aos jogadores. Este é um lugar onde eles podem apostar com dinheiro real, respaldados por concorrentes de diversas disciplinas esportivas. 20bet

6. I gave https://www.cornbreadhemp.com/collections/cbd-cream a prove payment the maiden time, and I’m amazed! They tasted excessive and provided a be under the impression that of calmness and relaxation. My importance melted away, and I slept well-advised too. These gummies are a game-changer since me, and I greatly put forward them to anyone seeking spontaneous stress alleviation and well-advised sleep.

7. I recently started using CBD grease to refrain from manage my thirst and cbd sample pack give a new lease of my nod off quality. I obligated to approximately, it’s been a game-changer for me. The unguent is lenient to exercise, with just a not many drops under the talk, and it has a mild, harmonious taste. Within a scattering minutes, I can appear a brains of peace washing over and above me, which lasts for hours. My rest has improved significantly; I fall asleep faster and wake up instinct more rested. There’s no grogginess or side effects, neutral a natural, soothing effect. Decidedly praise representing anyone looking to rule over force or update their sleep.

8. I recently tried CBD gummies from this website https://www.cornbreadhemp.com/collections/cbd-cream for the blue ribbon control and was pleasantly surprised by the results. Initially skeptical, I found that it significantly helped with my desire and sleep issues without any unconcealed side effects. The fuel was effortless to put to use, with legible dosage instructions. It had a kindly, lusty grain that was not unpleasant. Within a week, I noticed a patent increase in my overall well-being, hunch more blas‚ and rested. I comprehend the unstudied technique to wellness CBD offers and procedure to at using it.