Úterý , 30. 04. 2024

Blahoslav

2 TB od Seagate – nejtenčí na světě

11. 11. 2013

11. 11. 2013

Společnost Seagate, kam divize Samsung hard drive storage spadá, před pár dny oznámila první 2TB pevný disk Spinpoint M9T.

Jde o první disk pro notebooky na světě s touto kapacitou, který je tlustý (tedy spíše tenký) pouhých 9,5 mm. Data jsou umístěna celkem na 3 plotnách s kapacitou 667 GB, rotujících rychlostí 5 400 ot./min. Z dalších specifikací zmiňme rozhraní SATA 6Gb/s či vyrovnávací paměť 32 MB, což v reálu znamená průměrnou dobu vyhledávání 12 ms při přenosových rychlostech až 169 MB/s. Průměrná spotřeba při zápisu či čtení nepřekročí 2,3 W a v režimu spánku si Spinpoint řekne pouze o 0,7 W.

Kompletní specifikace hledejte na webu Seagate.

Zdroj: StorageReview.com

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Klasický tablet s Androidem naši redakci delší dobu míjí. Proč tedy nezkusit 8palcový tablet od španělského výrobce elektroniky (především audio techniky) Energy Sistem, který je na našem trhu novinkou a jako takový nabízí moderní operační systém Android 7.0 „Nougat”?
Niceboy voděodolné reproduktory umí, o tom jsme se již několikrát přesvědčili (např. první Raze nebo Raze 2 Twins). Dnes rozbalíme novinku Raze 4 Origin, která chce kromě krytí IP67 oslovit také výkonem 20 W a výdrží kolem 20 hodin a FM rádiem s integrovanou anténou. Nic z toho nezní špatně, tak uvidíme v recenzi.
Dalším zástupcem herních periferií značky Genesis, kterého vám představíme, je vrcholný model sluchátek Neon 750 RGB. Ty mají tradičně velmi bohatou výbavu včetně obalu pro přenos. Zaujmout chtějí mimo jiné aktivním osvětlením, které je přímo nabíjeno USB portem.

Nepřehlédněte

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek