Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Největší SSD má (zatím) 3 TB

20. 02. 2015

20. 02. 2015

Společnost Fixstars oznámila začátek prodejů svého enterprise produktu SSD-3000M s kapacitou nemalé 3 TB v severní Americe. Ještě během prvního čtvrtletí 2015 výrobce plánuje 5TB model.

TIP: Samsung oznámil SSD se 3bitovými 3D V-NAND, SSD Reactor pojme 1 TB dat

Poku jde o rychlost čtení, nabízí 520 MB/s a při zápisu 350 MB/s v „boost módu“ až 500 MB/s, což nevypadá vůbec zle – zejména pokud jde o zápis. Výrobce navíc sleduje konstantní rychlost bez větších výkyvů.

Nejde tedy o disk do notebooku, i když by i v něm asi běžel, ale výrobek určený do profesionálního nasazení, kde dochází k přenosu velkého množství dat – např. zpracování videa, 3D modelování. Záruku bychom proto očekávali též nadstandardní, ta naopak poskytována pouze po dobu 1 roku. Spotřeba nepřekročí 3 W.

Zdroje: Fixstars, TechPowerUp

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

Pro mnoho lidí neexistuje nic horšího, než když musí trávit nekonečné chvíle čekáním až skončí reklamy na YouTube. Když se poprvé objevila možnost předplatného bez reklam, pro řadu lidí to byla spása. Je ale neuvěřitelné, kolik lidé je ochotných platit za to, aby se nemuseli s reklamami trápit. YouTube dosáhl tento měsíc důležitého milníku pro své úrovně placené hudby a videa, když celosvětově překonal hranici 100 milionů odběratelů.
Klasický tablet s Androidem naši redakci delší dobu míjí. Proč tedy nezkusit 8palcový tablet od španělského výrobce elektroniky (především audio techniky) Energy Sistem, který je na našem trhu novinkou a jako takový nabízí moderní operační systém Android 7.0 „Nougat”?

Nepřehlédněte

Aktualizováno o fotky dodaného štítu! Nedostatek ochranných pomůcek se stal v boji s nákazou Covidem-19 celosvětovým  problémem. Jejich absence přímo ohrožuje ty, kteří za nás bojují v první linii. Zdravotníci, policisté, hasiči a mnoho dalších, kteří přicházejí do styku s nákazou každý den, nemají dostatek vybavení, které by je dokázalo ochránit. To jsme se rozhodli změnit.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek