Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Xiaomi chce levné notebooky s Linuxem a staršími čipy Intel a Nvidia

16. 12. 2015

16. 12. 2015

Xiaomi známe jako značku levnějších čínských mobilů u na našem trhu, nově prý chystá i notebooky na začátek roku 2016. Důvodem může být i skutečnost, že zavedené značky spíše tento trh opouštějí, protože se notebooky dlouhodobě špatně prodávají.

Údajně jsou v plánu 12,5 a 13,3palcové modely série Mi designované u velkých OEM výrobců, ale nyní se objevily na internetu zprávy o 15,6palcovém notebooku vč. specifikací:

TIP: Test MSI GS70 Stealth – tuningové války

To vše za cenu okolo 3 000 Juanů, tedy 11 400 Kč. Jde sice o pro mnohé již zastaralý a morálně mrtvý procesor i grafickou kartu – obojí je na trhu odhadem od poloviny roku 2013. Když se však pozorně rozhlédnete, co za podobné peníze můžete koupit u nás, celé to nepůsobí nakonec tak špatně. Pokud by to byla pravda, spousta zákazníků dychtivých výkonu i přes nižší příjmy by se jistě zaradovala.

Zdroj: NotebookCheck.net

Zdroje článku:
sdílet
tisknout

Témata pro vás

Výběr článků

K myšlence otestovat TrekStor SurfTab twin 11.6 nás přivedly dvě skutečnosti, v poslední době jej lze na internetu zakoupit za velmi atraktivní cenu a uživatelské recenze tohoto notebooku německé značky vyznívají velmi rozporuplně. Proč ale, když za dané peníze nabízí vcelku atraktivní konfiguraci jako displej s vysokým rozlišením, osvědčený procesor Intel Atom x5 či dostatek USB portů? Kde je zakopán pes?
Notebook Umax 13Wa Plus se musel spojit s Celeronem „Apollo Lake“, protože novější Gemini prý u Intelu není k mání. To nevadí. Za velmi sympatickou cenu, která vykazuje navíc tendence klesat, dostanete slušné 4 GB RAM, hlavně slot pro SATA SSD disk a Full HD displej s maticí IPS. Pokud by vám to nestačilo, nálepka Intel Celeron inside jistě misky vah převáží ve svůj prospěch. Neberte to. :o)

Nepřehlédněte

Niceboy voděodolné reproduktory umí, o tom jsme se již několikrát přesvědčili (např. první Raze nebo Raze 2 Twins). Dnes rozbalíme novinku Raze 4 Origin, která chce kromě krytí IP67 oslovit také výkonem 20 W a výdrží kolem 20 hodin a FM rádiem s integrovanou anténou. Nic z toho nezní špatně, tak uvidíme v recenzi.
Pro mnoho lidí neexistuje nic horšího, než když musí trávit nekonečné chvíle čekáním až skončí reklamy na YouTube. Když se poprvé objevila možnost předplatného bez reklam, pro řadu lidí to byla spása. Je ale neuvěřitelné, kolik lidé je ochotných platit za to, aby se nemuseli s reklamami trápit. YouTube dosáhl tento měsíc důležitého milníku pro své úrovně placené hudby a videa, když celosvětově překonal hranici 100 milionů odběratelů.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek